Eén vragenlijst, verschillende onderwerpen

De index bestaat uit één vragenlijst. Daarin komen verschillende onderwerpen aan bod die drempels kunnen opleveren bij gebruikers van uw producten en diensten. Zoals privacy, taal, of de regels voor toegankelijke websites (de WCAG-normen).

Samenwerken met collega’s

De vragenlijst vult u het best samen in met collega’s van verschillende afdelingen binnen uw bedrijf. U kunt als groep de index invullen, delen en opslaan.

Bewaar uw gegevens voor later

U kunt de voortgang op elk moment opslaan. Zo kunt u later verdergaan.

Resultaat: een rapport

Op het einde van de vragenlijst krijgt u een rapport. Dat geeft weer welke digitale producten en diensten al toegankelijk zijn en welke nog niet.

Start de vragenlijst

Druk op onderstaande knop om te starten.

Wat is digitale inclusie? Waarom is het belangrijk?

Uw kind inschrijven in een school, een aangifte voor de belastingen invullen, een afspraak maken bij de dokter. Steeds meer diensten en producten moeten we online aanvragen of bestellen. Voor bijna de helft van de mensen in België is dat moeilijk, of kan dat problemen geven. Bijvoorbeeld: senioren, mensen met een laag inkomen, met een andere moedertaal dan het Nederlands, met een beperking … Zij kunnen uitgesloten worden en missen kansen. Dat is onaanvaardbaar. Daarom is digitale inclusie belangrijk. Het biedt oplossingen en acties om uitsluiting te voorkomen.

Ontdek het digital charter